Sla inhoud over

Bram Zeegers

visual


Naam: Bram Zeegers

Geboortedatum: 25-06-1998 (18 jaar)

Woonplaats: Venray

Gestart met skeleton: 2015

Niveau: Europa Cup


Ik ben pas een klein jaartje bezig met skeleton, het gaat echt in een sneltreinvaart, letterlijk en figuurlijk! Via mijn CIOS opleiding ben ik op een talent scoutingdag van de Bob- en Sleebond Nederland terechtgekomen, en meteen geselecteerd voor het nationaal jeugd team van Nederland.


Komend seizoen slee ik de selectiewedstrijden voor de Youth Olympic Games van 2016 in Lillehammer. Daarnaast slee ik in januari op het junioren WK. Na de Youth Olympic Games ga ik sleeën in de Europacup. Mijn ultieme droom is goud op de Olympisch Winterspelen van 2022 In Peking.

Op het CIOS Sittard volg ik de niveau 4 opleiding SCUB (sportcoördinator uniformberoepen) Komende winter ga ik mijn school combineren met mijn topsport. Aangezien ik meer dan de helft van de schoolweken in het buitenland verblijf voor wedstrijden en trainingen, zal dit een zware opgave worden. Gelukkig word ik hierin goed begeleid en gesteund door school.

Van jongs af aan heb ik veel gesport. Als 5-jarige ben ik begonnen met hockeyen. Hiermee ben ik op 13-jarige leeftijd gestopt, waarna ik ben gaan Thaiboksen bij Michiel Gerlach van Quinn Gym Venray. Dit doe ik nog steeds. Toen ik geselecteerd werd voor het skeletonnen heeft Lex Biesels mij geholpen met looptrainingen, waarna ik lid ben geworden van ATV Venray. Hier word ik nu wekelijks getraind door Martin van Egmond. Voor krachttraining ga ik twee keer per week naar Ankie Vermeulen van SpineSport Venray. Uiteraard ben ik bondstraining waar ik atletiek- en starttraining krijg van Urta Rozenstruik en gecoacht word door oud-bobsleeër Arend Glas.

Ik doe 3-4 uur in de week aan atletiek, 2 uur starttraining op Papendal of in Harderwijk, 2 uur thaiboksen en 2 uur krachttraining. Daarnaast sport ik ongeveer 20 uur per week tijdens mijn opleiding. In totaal sport ik dus ongeveer 30 uur per week.
Naast het vele trainen hoop ik dat mijn doorzettingsvermogen, lef, leerbaarheid, en discipline mij zullen helpen de absolute top te bereiken. Hoewel skeleton een individuele sport is, speelt de sfeer binnen de groep ook een grote rol bij het presteren. Er wordt binnen de groep heel wat afgelachen en gedold, soms tot wanhoop van de coach. Maar door mij wordt er altijd keihard getraind om voor Nederland uit te mogen komen op de Youth Olympics Games komende winter.

Gelukkig zijn de zomertrainingen bijna voorbij en komt het winterseizoen steeds dichterbij. Ik kan niet wachten tot eind oktober de banen weer opengaan, en ik weer het ijs op kan!!

Sponsors