Sla inhoud over

Joska Le Conté

visual

Naam Joska Marianne Le Conté
Geboortedatum 29 september 1987
Geboorteplaats Zeist
Woonplaats Soesterberg
lengte 172 cm
Gewicht 68 kg
Opleiding Hogeschool van Amsterdam: 2005 - 2009
Bachelor Sport, Management en Ondernemen
Open Universiteit: 2010 - 2014
Master Managementwetenschappen
Werk Koninklijke Nederlandse Motorrijders Verenging: 2011 - heden
Beleidsmedewerker

In het verleden heb ik verschillende sporten gedaan: schaatsen, turnen, korfball, tennis. Op twaalfjarige leeftijd heb ik ervoor gekozen om verder te gaan in de atletiek, wat ik al vanaf mijn zevende deed. In het begin focuste ik op de meerkamp, maar toen ik oud genoeg was voor het onderdeel polsstokhoogspringen, werd dit mijn specialisatie. Hiermee ben ik verschillende keren Nederlands kampioen geworden bij de junioren. Toen ik in 2006 in aanraking kwam met skeleton tijdens een scouting cup in Harderwijk voor zowel skeleton als bobslee, ben overgestapt naar de skeleton sport. Voor skeleton is ook sprinttraining benodigd, dus ik ben ook nog vaak op de aletiekbaan te vinden. Ik train 6 dagen in de week. Dit zijn onder andere starttrainingen, krachttrainingen, springtrainingen en sprint trainingen.

Het eerste jaar op de skeleton ben ik begonnen in de Europacup. Een jaar later ging ik een stapje hoger richting de Intercontinentalcup. Met de resultaten uit de Intercontinentalcup kwalificeerde ik me voor de World Cup. Het grote doel is nu om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen van 2018.

Tijdens mijn skeleton carrière heb ik in 2009 de HBO studie Sport, Management en Ondernemen binnen vier jaar weten af te ronden. Daarnaast heb ik een diploma als outdoor sport instructeur en als atletiektrainer. Ik geeft dan ook al jaren atletiektrainingen en ik begeleid vaak groepen als outdoor instructeur. In oktober 2010 heb ik met medewerking van het NOC*NSF en Randstad besloten om nog een master Managementwetenschappen te gaan volgen aan de Open Universiteit, deze heb ik in 2014. In juni 2011 kwam daar ook nog een baan bij. Via het project Goud op de werkvloer van NOC*NSF en Randstad ben ik aan de slag gegaan als beleidsmedewerker bij de Koninklijke Nederlands Motorrijders Vereniging.

Komende winter neem ik deel aan de World Cup wedstrijden, waarbij het doel is om steeds in de top 10 te eindigen met enkele uitschieters richting de top 6!


Sponsors