Sla inhoud over

Nieuw jaar, wat komt eraan!

Onze skeleton dames Kimberley Bos en Joska Le Conté hebben er inmiddels al 5 van de 7 kwalificatie wedstrijden opzitten. De dames, die nu respectievelijk 13de en 20ste staan in de wereldbeker ranglijst, beginnen het nieuwe jaar goed met de laatste 2 kwalificatie wedstrijden voor de Olympische Spelen in de Zuid-Koreaanse stad Pyeongchang. Om er in februari zeker bij te zijn moeten beide dames zich onder de eerste 12 van de wereldbeker ranglijst bevinden.

Beide zijn al afgereisd naar Altenberg (DUI) voor de eerste van de twee kwalificatie momenten. Daar begint mogen de officiële training voor de wedstrijd. Aanstaande vrijdag 5 januari om 10 uur zullen ze beide hun beste beentje voorzetten om omhoog te klimmen in de wereldbeker ranglijst. De wedstrijd is dan live te volgen via het YouTube kanaal van de internationale bond (IBSF).

De week daarop volgt al direct de tweede wedstrijd in St. Moritz (SUI) . Wat ook meteen de laatste kans is voor de dames om punten te scoren. In de dagen na die wedstrijd op 12 januari zal dan bekend worden of de dames Nederland gaan vertegenwoordigen in Zuid-Korea.

Het worden dus een paar spannende weken voor Joska en Kimberley. Wil je niks missen, houdt dan hun social media in de gaten. Kimberley is te volgen via haar website , facebook , twitter en/of instagram . Joska is te volgen op twitter . Blijf zo op de hoogte van het laatste nieuws rondom de Olympische kwalificatie.


Sponsors