Sla inhoud over

3. Oprichting BSBN

De moderne geschiedenis van de Nederlandse sleesporten begint in de jaren 70 als Frans Henrichs en Italo de Lorenzo behalve lezingen ook regelmatig commentaar voor radio- en televisieuitzendingen over bobslee verzorgen. Tijdens de reportage van Olympische Winterspelen van 1976 (Innsbruck) vraagt Frans Henrichs of er in Nederland interesse bestaat voor bobslee. Als hij bij de WK in 1977 (St Moritz) deze oproep herhaalt, komen er tientallen brieven binnen…

De eerste bijeenkomst is op 28 januari 1978. Dankzij de actieve steun van FIBT President Klaus Kotter worden meteen in februari 1978 trainingskampen in Königssee en Winterberg gehouden. Daaraan nemen o.a. Job van Oostrum, John Drost, Rob Geurts, Han Minjon, Cor Bos, Bert van Hamersveld en Rob Nolet deel. Er blijkt ook nog een Amsterdamse student (uit het corpsdispuut ‘B.E.E.T.S.’)  te zijn die rodelt: Peter Brouwer.

Op 7 april 1978 wordt de Bob en Slee Bond Nederland (BSBN) opgericht door Henrichs en de Lorenzo. Henrichs wordt voorzitter en de Lorenzo vice-voorzitter. De BSBN word lid van de internationale federaties FIBT en de FIL en van het Nederlands Olympisch Comité.


Sponsors