Sla inhoud over

6de plaats voor viermans Van Calker in La Plagne

LA PLAGNE - Bobsleeteam Van Calker heeft de Europa Cup in La Plagne afgesloten met de zesde plaats in de viermansrace. Piloot Edwin van Calker en de remmers Yannick Greiner, Rudy Mensink... en Igor Brink gaven zondag over twee runs iets meer dan een seconde toe op de slee van de Italiaanse winnaar Simone Bertazzo.

Voor Team Van Calker is de zesde plaats de beste klassering tot nu toe deze winter. Edwin van Calker liet zaterdag in La Plagne de laatste race in de tweemansbob schieten wegens rugproblemen. Die beslissing pakte een dag later goed uit.

Na de eerste run op zondag stond het team vijfde. Voor Rudy Mensink was het zijn eerste wedstrijd met de viermans van Van Calker. Yannick Greiner nam in vergelijking met de eerste Europa Cup in Igls de plaats in van Sybren Jansma.

Jansma sluit komende week weer aan in Königssee, de derde tussenstop van de strijd om de Europa Cup. De kans is aanwezig dat Köningssee het laatste optreden van Team Van Calker wordt. Edwin van Calker heeft nog geen definitieve beslissing genomen over het de rest van het seizoen na de jaarwisseling. Köningssee kan voor Van Calker het afscheid van de bobsleesport worden.Sponsors