Sla inhoud over

Opnieuw dertiende plaats Van Calker in IglsIGLS - De tweede race voor de Europa Cup in de tweemansbob heeft Edwin van Calker donderdag in Igls opnieuw de dertiende plaats opgeleverd. Met remmer Igor Brink gaf de piloot ruim twee seconden (2,32) toe op de Duitser Francesco Friedrich, die woensdag ook al de eerste race in de tweemansbob had gewonnen. Friedrich nam dit keer Martin Grothkopp mee als remmer.

Friedrich sloeg een groot gat met de concurrentie. De Zwitser Rico Peter eindigde als tweede op 1 seconde. Peter was woensdag met remmer Bror van der Zijde nog derde geworden. Van der Zijde maakte donderdag in de tweede race plaats voor Thomas Amrhein. De derde plaats was verrassend voor het Koreaanse duo Yunjong Won en Youngwoo Seo.

,,Het kan en moet allemaal beter'', constateerde Edwin van Calker na de eerste twee races in de tweemansslee. Woensdag zat Sybren Jansma bij hem in de slee. ,,We moeten flink aan de bak. Het verschil moet kleiner worden.'' In het weekeinde staan voor Team Van Calker twee wedstrijddagen in de viermansbob op het programma.

Jurriaan Wesselink en Dennis Veenker verbeterden zich ten opzichte van een dag eerder, toen ze als twintigste eindigden. De twee talenten bezetten donderdag na twee runs de zeventiende plaats.

Sponsors